Državni restoran promenio ulje u fritezi posle 20 godina
BEOGRAD, 11. avgust 2011, (Njuz) – Državni restoran „Lipovac“ iz Malog Mokrog Luga promenio je, posle 20 godina, ulje u fritezi tokom proslave dana firme, a svečano sipanje novog ulja obavio je direktor preduzeća Momir Ivezić, javlja reporter Njuza sa lica mesta.
Sipanje novog ulja bilo je centralni događaj na proslavi 30 godina ovog ugostiteljskog preduzeća, a od starog ulja oprostili su se svi sadašnji i bivši zaposleni “Lipovca”.
Direktor Momir Ivezić rekao je da je staro ulje iz friteze za taj kolektiv postalo više od sredstva za rad ali i da je krajnje vreme da ode na zasluženi odmor.
– U ovom ulju isprženo je preko 20 tona krompira i oko osam tona pilećih krilaca, kao i velike količine druge hrane. Za mnoge od nas ovo ulje nije samo ulje već kolega, neko sa kim smo se družili svakog dana punih 20 godina. Zato smo se okupili ovde danas, da dragim zvanicama poslužimo poslednji pomfrit ispržen na njemu – rekao je Ivezić na proslavi.
Raka Dačković, jedan od bivših zaposlenih u “Lipovcu”, kaže za Njuz da je ceo svoj radni vek u tom restoranu proveo “u društvu” starog ulja.
– To ulje je bilo tu kada sam došao, a ostalo je u fritezi i kada sam odlazio iz firme. Bilo je jedno od znamenja ovog restorana i on više nikada neće biti isti – rekao je Dačković.
Staro ulje biće zamenjeno novim, najmodernim uljem iz uvoza, a dvadesetogodišnji veteran biće predat jednoj privatnoj fabrici za proizvodnju kugličnih ležajeva u unutrašnjosti, gde će poslužiti za podmazivanje mašina.
Nenad Milosavljević
Istok Pavlović
SLAVA MU!
Kakva bahatost!
Moglo je jos 10 godina da sluzi minimum! Zato nam je i kako nam je!
Ja kad postanem premijer zabranicu ovakve bahatosti a odgovorni ce biti smenjeni i kaznjeni!
Da li je za 20 godina u firmi dodeljen i zlatni sat? Pošto je ulje u pitanju, zaslužilo je bar zlatnu urnu. U svakom slučaju, nadam se da će u Fabrici kugličnih ležajeva odraditi još barem 20 godina i tu dočekati zasluženu penziju!
Kako radikalan potez!
Prosto je sramota da niko iz Vlade nije nasao za shodno da prisustvuje ovom svecanom dogadjaju!
Netačno, Vlada je poslala vrpcu za svečano presjecanje, koja je takođe reciklirana od korištenog Perfeksovog papira….
Ili bar bivši preCednik!
mogao je, ali nije , krknobabic da se izbori za bolji status , ovako nije dobro.
Trebalo ga je malo presuti u jednu drugu fritezu za specijalne goste…npr neki gazdini poznanici, kumovi ili gosti koje gazda posebno uvazava, imali bi cast da jedu pomfrit pripremljen u starom ulju…nije ukus isti priznacete novog i starog…kao ni vina..a?
Mogu vam reći da ni u McDonaldsu nisu mnogo bolji. Menjaju ulje na 2-3 dana, a isprže u njemu tone pomfrita. Otkad sam to saznao preskačem njihov pofrit.
Pomfrit više nikada neće biti isti! Bre, to staro ulje je imalo neki šmek, uvek sam uz pomfrit, bečku ili pohovanu piletinu dobijao i neke crne trunčice koje sam voleo, koje su imale svoj personaliti.
To ulje je omogućavalo da pomfrit dobije ukus obroka unutar obroka! Naručim pomfrit, ali uživam i u ukusu pohovanog oslića koji se malopre pekao, a posle dužeg jedenja se oseti i ukus mekika koje su pustile u pogon tu fritezu.
Hoćemo nazad staro ulje!
AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHA ali truncice koje su imale personaliti!!:DDDDDD
Јесу сипали синтетичко или полусинтетичко?
5w30 full synthetic, је у питању, јер немају намере да га мењају још двајес година. поз.
Vidjeli od privatnog, koji je nakon 18 mjeseci promijenio ulje, pa oni hoće da budu napredniji.
Mislim da je, ipak, neka nova kuvarica, ne znajući da se to ne radi, bacila ulje, pa smislili celu priču da ne bi pukla bruka i da ne izgube mušterije… :)
Tako se u Srbiji postupa sa drustvenom svojinom.
a što, kao privatnici su bolji?
Nikada nećemo da stignemo Engleze…! A tradicija? Kako se lako odričemo nečega što je sa nama bilo 20 godina!
U Malom Mokrom ne postoji restoran ,,Lipovac”, eno ga u Velikom Mokrom, ali da se nesto oseca, oseca se.